Afbeelding
Foto: PR

Entree Muiden ontsierd door ‘metalen bak’

Algemeen

MUIDEN - Door Liander is afgelopen week een stroomverdeelunit geplaatst nabij de Naarderpoortbrug in Muiden. Het CDA is hier onaangenaam verrast door en heeft daarom vragen gesteld aan het college.

Fractielid Arie Mastenbroek: “Het gaat met name over de locatie die is gekozen voor het plaatsen van deze unit. We hebben enkele miljoenen uitgegeven voor het herstellen van de vestingwallen en daarmee het verbeteren van het aanzien van vesting Muiden. De entree via de Naarderpoortbrug is daar een belangrijk onderdeel van. Die wordt nu ontsierd door een onooglijk vierkante metalen bak. Onbegrijpelijk dat de gemeente hier goedkeuring voor heeft gegeven.”

Het CDA wil graag horen waarom voor deze locatie is gekozen en waarom niet voor een plek die minder prominent inbreuk doet op het historisch beeld van de entree van de vesting. “Ook willen we graag weten of de unit nog kan worden verplaatst, alhoewel ik bang ben dat dit niet meer mogelijk zal zijn. We wachten de antwoorden af”, aldus Mastenbroek.

Afbeelding