’t Mouwtje, met hoogteverschillen, trappen, bloemen en planten en bomen is een lust voor het oog.
’t Mouwtje, met hoogteverschillen, trappen, bloemen en planten en bomen is een lust voor het oog. Archieffoto: Enter Media/Antoon F. Bruggeling

Wilde plannen met groene erfparel?

Buurt & wijk

Parkgebied het Mouwtje en het Bilderdijkpark - ‘een groene erfparel’, zoals het college het noemt - staat vanavond op de raadsagenda. Waarom? Om het parkgebied toekomstbestendig te maken met behoud en versterking van de cultuurhistorische waarden.

“Door het vastleggen van deze visie willen wij willekeur in ontwikkelingen en beheer voorkomen, zodat het parkgebied ook de komende jaren kan fungeren als gebied voor vele inwoners om dagelijks van genieten”, aldus demissionair-wethouder Barbara Boudewijnse in het raadsvoorstel. “Met bewoners (ruim twintig, red.) wordt onderzocht wat nodig is om deze bijzondere plek te beheren zodat recht wordt gedaan aan de historische waarde.” 

‘Hierdoor bestaat de kans dat de energie die nu onder de bewoners aanwezig is verloren gaat’

Die bewoners zijn zeer betrokken, maar het vertrouwen in het bereiken van de gewenste toekomst is broos. Er is wel gemeentegeld voor het reguliere onderhoud, maar niet voor de uitvoering van projecten. Boudewijnse in het v..