Vakantiespelen in De Rijver en Kazerne

MUIDERBERG/MUIDEN Het zonnetje gaat schijnen en het is langer licht. Tijd voor de vakantiespelen van Versa Welzijn.

Bij De Rijver in Muiderberg worden op dinsdag 26 april van 10.00 tot 13.00 uur allerlei activiteiten aangeboden. Denk daarbij aan: een clinic worstelen, knutselen, schminken en diverse spelletjes. Ook is er een springkussen. Deelname kost 3 euro. Op donderdag 5 mei van 09.15 tot 11.15 uur is er weer 'Bakken voor buurtbewoners' bij de Kazerne in Muiden. Daar worden lekkernijen gemaakt voor de buurtbewoners die komen koffiedrinken. Meebakken kost 1,50 euro.

Aanmelden kan via kkasteren@versawelzijn.nl of 06-12583749.


Rondleiding op Joodse begraafplaats

MUIDERBERG Het seizoen voor de rondleidingen op de Joodse begraafplaats in Muiderberg gaat binnenkort van start. De eerste rondleiding is op zondag 1 mei, aanvang 10.30 uur. Daarna zijn er in de eerste helft van het seizoen rondleidingen op 3, 12 en 24 juni, en 3, 15 en 24 juli (zondags aanvang 10.30 uur, vrijdags om 14.00 uur).

De rondleidingen zijn gratis en duren ongeveer twee uur. Voor mensen die moeilijk ter been zijn, kan de rondleiding belemmeringen opleveren. Los van de duur van de wandeling wordt, soms letterlijk, van de gebaande paden afgeweken. De gidsen gaan naar plekken waar een individuele bezoeker nooit komt. Wie geheel afhankelijk is van een rollator wordt afgeraden deel te nemen. Met een rolstoel of scootmobiel is een belangrijk deel van de rondleiding redelijk goed te volgen. De aanbevolen minimumleeftijd is 16 jaar.

Meer informatie en aanmelden op www.nihs.nl, rubriek joods leven.