Willy (Thijs Nell) en Max (Jasmijn Verhulst) proosten op de koning.
Willy (Thijs Nell) en Max (Jasmijn Verhulst) proosten op de koning. Foto: COF

Muiden kan maand lang feesten

MUIDEN Het Comité Openbare Feesten (COF) introduceert een feestmaand met activiteiten in de maanden april en mei. Daarmee komt een einde aan de traditionele feestweek. De voorbereidingen zijn in volle gang. Het feestmaandprogramma wordt eind april bij alle Muidense huishoudens thuisbezorgd.

Ilke van Dam (COF): "We merkten al jaren dat het niet meer van deze tijd was om zo veel evenementen in één of anderhalve week te plannen. Zowel bezoekers als vrijwilligers kwamen aan alle kanten tijd tekort, want tegenwoordig willen we ook allemaal nog even op vakantie.” De stap naar een maand was dan ook heel logisch.
In de feestmaand komen dit jaar onder andere Koningsdag, Het Gooi Bevrijd, de traditionele bingo en een nieuw toneelstuk van Toneel in Muiden (TiM) aan bod. Wat ook nieuw is, is dat meer tijd ook meer ruime voor samenwerking betekent. Willem Nell (COF): "Een eerste oriënterende rondvraag leverde een aantal partijen op die graag de handen ineenslaan. Zo werkt de Bewonersvereniging Krijgsman dit jaar samen met het COF en maken we samen van Koningsdag in Muiden een feestdag met op meerdere locaties activiteiten. En zelfs rond dodenherdenking, voor ons altijd een zeer belangrijk moment, vonden we partijen als de Grote of Sint Nicolaaskerk, Art Connects People en Stichting Halifaxmonument om samen mee op trekken.”