Afbeelding
Foto: Tessa Lamberts

Filmhit ‘Intouchables’ nu op toneel

Cultureel

BUSSUM  De film ‘Intouchables’ veroverde tien jaar geleden de harten van talloze bioscoopbezoekers. Alleen al in Nederland zagen meer dan 1,2 miljoen mensen de film. Met wereldwijd meer dan vijftig miljoen bezoekers is deze tragikomedie de best bekeken Franse film ooit.

Deze maand is ‘Intouchables’ (onaanraakbare) bij het Noord Hollands Toneel te zien in Theater in Zuyd in Bussum.

Het wereldberoemde verhaal over een ogenschijnlijk onmogelijke vriendschap is door zijn thematiek nog steeds actueel. De vriendschap tussen Philippe, de miljonair in de rolstoel en Driss, de kleine crimineel uit een achterbuurt van Parijs, weet nog altijd menig toneel- en filmliefhebber te raken. De regie is in handen van Peter van Bokhorst.

Vanaf het moment dat Driss door Philippe wordt aangenomen als zijn persoonlijk verzorger, wordt hun beider wereld op zijn kop gezet. Philippe wordt uitgedaagd door het lef en de keiharde overlevingsdrift van Driss en die betreedt een wereld, die in werkelijk niets op de zijne lijkt. De mannen zoeken samen naar spanning en avontuur, dagen elkaar uit en zo ontstaat een intense vriendschap, die even kwetsbaar als ontroerend is.

Te zien op 13, 14, 15, 20, 21, 27 en 28 mei in Theater in Zuyd aan de Akkerlaan 21 in Bussum. Reserveren en meer informatie: www.nhtoneel.nl