Afbeelding
Foto:

'Go' tweede bouwfase Schoutenwerf

MUIDEN De financiering is toegekend voor de realisatie van de woningen op de voormalige Schoutenwerf in Muiden. Dit betekent dat de woningen van de Werf bij de Sluis in Muiden gebouwd worden zonder voorbehoud.

Dit werd medio mei bekendgemaakt. In januari gaf wethouder Nico Schimmel van de gemeente Gooise Meren het officiële startsein voor de grootschalige metamorfose van de voormalige Schoutenwerf. In de zomer van 2022 wordt gestart met de sloop van een deel van de bestaande bebouwing. Aansluitend wordt de ondergrondse parkeergarage gerealiseerd. De aan- en afvoer van materialen vindt zo veel mogelijk plaats via het water. 

De toenmalige Schoutenwerf is begin 2018 gekocht door New Cheese Development en investeerder Egeria Real Estate Development. Zij slaan de handen ineen om de voormalige industriële locatie na meer dan tien jaar terug te geven aan de waterrijke vestingstad Muiden. De Werf bij de Sluis ligt in het centrum, direct aan de Vecht. De ontwikkeling omvat 57 woningen. Moderne werfhuizen, appartementen, penthouses en monumentale renovatiewoningen worden gebouwd en een ondergrondse parkeergarage. Pepijn van de Weijer, projectontwikkelaar is enthousiast: "In een tijd waarin veel bouwprojecten worden afgeblazen is het extra fijn onze kopers de zekerheid te kunnen bieden dat zij straks kunnen genieten van hun woning aan het water.”

Afbeelding