In 2019 was het laatste uitbundige Vestingeiland in Naarden.
In 2019 was het laatste uitbundige Vestingeiland in Naarden. Foto: Bob Awick,

Kiwanis Naarden start doneeractie voor Stichting Vestingeiland

Algemeen

NAARDEN - Serviceclub Kiwanis is deze week - onder de noemer Vrienden van Vestingeiland - een doneeractie gestart voor Stichting Vestingeiland. De opbrengst is voor de aanschaf van nieuwe tenten die jaarlijks gebruikt worden voor de Kindervakantieweken op Vestingeiland Naarden.

Al meer dan vijftig jaar kunnen kinderen - in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar - uit Naarden en omgeving tijdens hun zomervakantie genieten van een week samen hutten bouwen en met elkaar spelen op Vestingeiland in Naarden. Vrijwilligers zorgen ervoor dat alles op het eiland in de gracht van Naarden-Vesting soepeltjes verloopt.

Naast het bouwen van hutten worden er allerlei activiteiten georganiseerd, zoals een waterspel, kampvuur en playbackshow. Na twee jaar van afwezigheid door Covid-19 haalt Stichting Vestingeiland weer alles uit de kast om een prachtig evenement te organiseren met dit jaar als thema: Piraten. Vanaf 15 augustus worden gedurende twee weken, meer dan vijfhonderd kinderen uit alle lagen van de samenleving ontvangen. 

Versleten

Dat het evenement de afgelopen twee jaar niet is doorgegaan als gevolg van corona heeft ook een wissel getrokken op de beschikbare middelen van Stichting Vestingeiland en daarmee op de geplande investeringen in met name een centrale tent. Sietske van Dijk, voorzitter van Stichting Vestingeiland: “De tenten zijn erg belangrijk voor ons en de kinderen tijdens het evenement. Ze dienen als centrale verzamelplek, opslag van de spullen en natuurlijk als onderdak op de momenten dat het slecht weer is. De huidige tenten zijn eigenlijk tot op de draad versleten en moeten worden vervangen. Wij zijn dan ook erg blij met dit initiatief en iedere bijdrage of gift is zeer welkom.”

Om de aanschaf van de nieuwe tenten te realiseren is een fundraising activiteit gestart. Hier kan direct geld worden gedoneerd aan de ANBI geregistreerde Stichting Kiwanis Naarden ten behoeve van Vestingeiland. Daarnaast wordt op zondag 21 augustus 2022 de Vestingeiland Borrel georganiseerd voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Onder het genot van een hapje, drankje en muziek kunnen bezoekers genieten van de schoonheid van Naarden-Vesting vanaf een werkelijk unieke locatie: Vestingeiland Naarden. Via de website www.vriendenvanvestingeiland.nl kunnen kaartjes worden gereserveerd voor dit event om Vestingeiland zelf te beleven.

Roel Sentjes, voorzitter werkgroep Vrienden Van Vestingeiland/Kiwanis Naarden: “Wij hopen op 21 augustus op een fantastische opkomst en een gezellig evenement. De opbrengsten van de Vestingeiland Borrel, maar ook de donaties via website komen ten goede aan het goede doel. Wij hebben er zin in!”

Stichting Vestingeiland organiseert al meer dan vijftig jaar met ruim vijftig vrijwilligers de jaarlijkse kindervakantieweken op een unieke plek in de vesting van Naarden: het Vestingeiland. Dit eiland staat twee weken per jaar ter beschikking voor de Stichting ten behoeve van de kindervakantie weken en is uitsluitend dan voor publiek toegankelijk. Kiwanis Naarden is ruim veertig jaar geleden opgericht met als doel - naast hun onderlinge vriendschap - een tastbare bijdrage te leveren aan de maatschappij met de focus op kinderen in achterstandssituaties.