Het Naarderbos is prachtig, maar ligt er al jaren desolaat bij.
Het Naarderbos is prachtig, maar ligt er al jaren desolaat bij. Foto: CDA

Heropenen van Naarder golfbaan duurt CDA veel te lang

Politiek

Het CDA Gooise Meren heeft deze week een motie ingediend met betrekking tot golf- en recreatieterrein Naardermeer. De christen-democraten willen zo snel mogelijk na de zomervakantie - uiterlijk eind augustus 2022 - dat het college van burgemeester en wethouders met een Nota van Uitgangspunten voor het Naarderbos komt. 

Dan kan dit op de eerste politieke avond na het zomerreces, namelijk op 7 september aanstaande, met de gemeenteraad besproken worden, laat fractievoorzitter Bas Veerman weten.

Voortvarend

De oproep aan B&W luidt om de planontwikkeling van het Naarderbos voortvarend ter hand te nemen waardoor het natuur- en recreatiepark Naarderbos integraal een grote kwalitatieve impuls voor natuur, sport en recreatie krijgt. Hierbij is onder meer sprake van herstel van de golfbaan en waarbij, gelet op de omvang van de golfbanen/de golfexploitatie, in een passend clubhuis wordt voorzien. Naarderbos Ontwikkeling ging eind 2018 failliet en sindsdien recreƫren - wandelen/fietsen - er veel mensen. Qua onderhoud gebeurt er vrij weinig.