De vrienden Freddie, Max en Thomas openen samen met de burgemeester het skatepark.
De vrienden Freddie, Max en Thomas openen samen met de burgemeester het skatepark. Foto: Tom Looman/gemeente Gooise Meren

Skatepark West in Muiden eindelijk open

Algemeen

MUIDEN - Skatepark West in het Westbatterijpark in Muiden is een feit en de spetterende opening heeft zaterdag plaatsgevonden.

De skatebaan was een grote wens van drie fanatieke skaters uit Muiden. Max, Thomas en Freddie verzamelden in 2020 zo’n duizend handtekeningen. De gemeente maakte geld vrij en vond samen met KNSF Vastgoed een geschikte locatie in het Westbatterijpark. De jongeren vulden het budget aan met een crowdfundingsactie en subsidies.

(Tekst loopt verder onder de foto)


 © Bob Awick

Burgemeester Han ter Heegde is trots op het drietal: “De jongens hebben de afgelopen jaren met enorm veel doorzettingsvermogen, enthousiasme en geduld dit project van de grond gekregen en eraan gewerkt. Dat is een geweldige prestatie en daar maak ik een diepe buiging voor. Ik wens alle jongeren ontzettend veel plezier met deze nieuwe aanwinst. Ik heb de jongens beloofd om uiteindelijk samen de linten door te knippen en dat gaan we doen op 2 juli.” De realisatie van het skatepark verliep in goede samenwerking met gemeente, KNSF Vastgoed die het gehele Westbatterijpark ontwikkelt, de bouwer van de skatebaan Skate-On, aannemer Reimert en de jongeren.


 © Bob Awick