Dana Albers.
Dana Albers. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

‘Uit de put weer omhoog, in sommige gevallen red je zelfs levens’

Sport

Op haar vierde begon ze met skiën, vanaf haar zesde stond ze op een snowboard en daar was ze niet meer vanaf te krijgen. Dana Albers is een ondernemende en ambitieuze 25-jarige jongedame. Toen haar droom als topsporter ten einde kwam, zat ze niet stil en is ze haar eigen onderneming gestart. Ze geeft privé- en groepstrainingen in het hele Gooi. 

Het was niet makkelijk om de beste te zijn. Op haar vijftiende kwam ze in de Nederlandse selectie, maar na een jaar was het geld op. “Er werd tegen mij gezegd: als je naar de Olympische Spelen wil, dan moet je naar het buitenland”, vertelt Albers. En zo vertrok ze als zestienjarige in haar eentje naar Italië. Daar kon de snowboardster topsport en school combineren en tegelijkertijd deelnemen aan wedstrijden door heel Europa.

Ze is enorm ambitieus, maar daarvoor heeft zo ook best wat op moeten geven. “Op de middelbare school was het wel eens lastig, ik kon niet altijd mee naar leuke dingen. Elk weekend moest ik naar trainingskamp. Daar was ik me op een gegeven moment erg bewust van”, aldus Albers. Feestjes en uitgaan zat er niet echt in vo..