De groep vrijwilligers.
De groep vrijwilligers. Foto: PR

Bedanklunch voor Oekraïne-vrijwilligers

Mensen

GOOISE MEREN In De Groene Afslag hebben vrijwilligers van Versa Welzijn gisteren genoten van een speciale en overheerlijke lunch. Zij zijn de afgelopen periode hard aan de slag gegaan voor de mensen uit Oekraïne.

Er zijn diverse taallessen en oefengroepen Nederlands en Engels opgezet bij de locaties Naarderheem, IJsselmeerweg, Gooimeer, Crailo en in wijkcentrum Uit-Wijk. Daarnaast zijn er ook vrijwilligers die op de allerkleinste kinderen passen, zodat de moeders de taallessen kunnen volgen. En dat doen ze nog steeds onder de bezielende medewerking van de organisatie Huis Van Iedereen.

Daarnaast zijn er veel vrijwilligers actief geweest bij een grootschalig fietsproject om kinderen en hun ouders te leren fietsen. Met als doel om ze vaardig in het verkeer te maken en ze veilig naar school te kunnen laten fietsen in het nieuwe schooljaar. Sociaal werker Jacky Jonkers van Versa Welzijn heeft dit project uitgevoerd in samenwerking met de gemeente Gooise Meren en de Altijd Werkplaats. Samen met fietsenmaker Nico en een groep vrijwilligers werden alle kinderen en ouders een maand lang tweemaal per week geholpen en leerden ze fietsen. Na het halen van hun examen mochten ze allemaal de fiets houden.

Tot slot heeft een flink aantal vrijwilligers zich ingezet voor het vervoeren van kinderen van en naar onder andere het Kinderfestival, Oud Valkeveen, Dierenpark Amersfoort, met extra dank aan de PlusBus Gooise Meren. Zonder deze onmisbare hulp van inwoners van Gooise Meren kan Versa Welzijn dit allemaal niet organiseren. Daarom als klein bedankje deze lunch. Dankzij de ondersteuning van de www.versavrijwilligerscentrale.nl zijn vrijwilligers ingezet bij de opvanglocaties en daarbuiten.

Ook iets doen voor een ander? Bel naar 06-15875692 of mail naar info@vcgooisemeren.nl. Organisaties via 06-13966525.