Puzzeltocht voor jeugd

MUIDERBERG Stichting Monumentaal & Historisch Muiderberg heeft een leuke puzzeltocht uitgewerkt voor 8- tot 14-jarigen en (eventueel) hun ouders. Het idee is van Michiel Koekkoek, bestuurslid van de stichting. 

Het acht pagina's grote puzzeltochtboekje bestaat deels uit meerkeuzevragen met daarnaast enkele open vragen. De deelnemers krijgen deze speurtocht uitgereikt in OC (Ontmoetings Centrum) De Steeg aan de Populierenlaan 2a in Muiderberg. Dit is zowel het start- als het eindpunt van de speurtocht. Daarnaast krijgen de deelnemers een pen, een flesje water en een verpakking Oud-Muiderbergse snoepjes mee. Wie alles goed heeft, ontvangt een klein prijsje. 


Monumentendag

MUIDEN/MUIDERBERG Open Monumentendag is een mooie gelegenheid om gratis kennis te maken met musea en monumenten in Muiden en Muiderberg. Rondleidingen geven extra informatie. Naast concerten zijn er ook andere optredens en uitvoeringen in de monumenten. Op straat is er van alles te beleven, voor jong en oud.

Op de kade van de Groote Zeesluis worden op zaterdag 10 september door Waternet allerlei waterproefjes getoond, erg leuk voor kinderen en hun ouders. Op de sluis worden ook rondleidingen gegeven door de sluiswachters. Muizenfort/Fort C, het onderkomen van de Historische Kring Muiden, is open van 11.00 tot 16.00 uur. Daar is ook een film te zien over de geschiedenis van Muiden. Ook de verschillende kerken zijn open. Check daarvoor www.hksm.nl.

Muiderberg

In Muiderberg is op zaterdag en zondag van alles te beleven. Er zijn tentoonstellingen, de toren kan beklommen worden, er wordt muziek ten gehore gebracht en de Echo Omroepers komen in actie. De Joodse begraafplaats is op zondag open voor bezichtiging. Kijk voor alle informatie op www.st-mhm.nl.