Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Waarderingsbordje voor Naarder bedrijf; ‘Brandweermensen zijn gewoon goede gasten’

Bedrijven

NAARDEN - Burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren heeft vanmiddag het bordje ‘Hier werken brandweervrijwilligers’ uitgereikt aan eigenaar Dik van Enk van B.V. Intersell, dat sinds twee jaar gevestigd is aan de Amsterdamsestraatweg 45 in Naarden. 

Van Enk hoefde niet lang te twijfelen toen brandweervrijwilliger Jaco van ’t Hof met de vraag kwam om tijdens werktijd voor post Naarden te mogen uitrukken. Van ‘t Hof is een bevlogen collega én brandweerman in hart en nieren, die zich heeft opgewerkt tot bevelvoerder. Sinds mei 2001 is hij al vrijwilliger bij post ‘s-Graveland en hij rukt met post Naarden uit tijdens zijn werktijden.

Vieze vingers
B.V. Intersell heeft een vestiging in Naarden, maar is actief in de regio’s Gooi en Vechtstreek, Flevoland en Amsterdam. Het bedrijf houdt zich voornamelijk bezig met renovatiewerkzaamheden, transformatie en verduurzaming. ‘Praktisch gezien transformeren zij kantoorgebouwen of scholen tot woningen of zoals nu een katholieke kerk tot luxe appartementen. Van ‘t Hof is hierin projectleider ontwikkeling. “Brandweermensen zijn gewoon goede gasten” zegt Van Enk. “Ze zijn niet bang om de vingers vuil te maken en het zijn doeners. Ze weten van aanpakken en die mensen hebben wij nodig.”

Het is niet vanzelfsprekend dat brandweervrijwilligers de werkzaamheden tijdens kantoortijd mogen laten vallen als er een beroep op hen wordt gedaan. Om deze werkgever hiervoor te bedanken reikt brandweer Gooi en Vechtstreek het bordje ‘Hier werken brandweervrijwilligers’ uit. Hiermee spreekt de regionale brandweer haar dank uit aan deze werkgever.