Bussumse beroepswandelaar Hella van der Wijst brengt nieuw boek uit.
Bussumse beroepswandelaar Hella van der Wijst brengt nieuw boek uit. Foto: Wim Lanser

Avontuurlijke wandelverhalen gebundeld in nieuw boek Hella van der Wijst

Algemeen

Vertragen. Daar hebben steeds meer mensen behoefte aan. Wandelen wint daarom enorm aan populariteit. Daar kan Hella van der Wijst (57) uit Bussum over meepraten. Wat doet wandelen voor haar en wat hoopt ze dat mensen halen uit haar nieuwe boek? “Wandelen maakt dat er ruimte is voor onaffe gedachtes”, vertelt de schrijfster. Dat belooft wat. 

Als beroepswandelaar maakte ze ruim tien jaar de succesvolle programma’s De Wandeling en Het Gevoel van de Vierdaagse bij de KRO/NCRV. Al wandelend brengt ze nu haar vierde boek uit genaamd Wandelen met Hella; avontuur met een goed gesprek. Schrijven is ze altijd blijven doen, in de vorm van columns en artikelen en afgelopen seizoen was ze nog op televisie met het Met Je Hart Matinee. “Het loopt letterlijk met me mee.” 

Wandelen is een goed begin als je wilt vertragen in het leven. “Het programma De Wandeling, een super eenvoudig concept, was een van de eerste programma’s die slow living propageerde en een langzamere montage inzette. Dat zie je nu terug in veel programma’s: mensen hebben er steeds meer behoefte aan en di..