Als bevlogen pionier en promotor van nieuwe muziek en van het hedendaagse slagwerk werkt Napolov nauw samen met toonaangevende componisten.
Als bevlogen pionier en promotor van nieuwe muziek en van het hedendaagse slagwerk werkt Napolov nauw samen met toonaangevende componisten. Foto: Adams

‘Echt spektakel; spraakmakend, verrassend en geen flauwekul. Daar moet het publiek mee kennismaken’

Cultureel

Konstantyn Napolov (1987), cum laude afgestudeerd op slagwerk bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, is een van de meest spraakmakende slagwerkers van dit moment. Dat zegt Bob Krikke, mede-verantwoordelijk voor de klassieke programmering bij Podium deMess in Naarden.

Hij praat honderduit over deze musicus, die op 15 september (20.15 uur) het klassieke seizoen ‘22-’23 mag aftrappen. “Hij komt van oorsprong uit Oekraïne, maar hij is hier niet verzeild geraakt door de vreselijke omstandigheden die daar nu plaatsvinden.” 

Zoveel omvattend

Als bevlogen pionier en promotor van nieuwe muziek en van het hedendaagse slagwerk werkt Napolov nauw samen met toonaangevende componisten. Internationaal wordt hij veel gevraagd voor solorecitals en slagwerkconcerten met orkest, als artist in residence in kamermuziekprojecten en als jurylid in belangrijke concoursen. “Het is zoveel omvattend wat hij allemaal uitspookt, zowel in Nederland als daarbuiten”, gaat Krikke enthousiast verder. Hij treedt o..