Afbeelding
Foto: PR

Eerste van drie Kids Cleanup Day groot succes

Natuur en Milieu

MUIDEN - Gooise Meren 100% Zwerfvuilvrij organiseerde onlangs in samenwerking met NatuurlijkSportief en Krijgsman zwerfvuilambassadeurs Tessa en Nienke, de eerste van een reeks Kids Cleanups in de Muier nieuwbouwwijk de Krijgsman.

“Onze zwerfvuilambassadeurs zijn onze ogen en oren in de wijk en het idee voor deze actie kwam voort uit gesprekken met de zwerfvuilambassadeurs”, vertelt woordvoerder Sandra Geerling. “Niet alleen omdat het belangrijk is om Gooise Meren zwerfvuilvrij te krijgen, maar ook om bewustzijn op een speelse en leuke manier te creëren onder de jongste inwoners van Gooise Meren.”

Met bijna veertig kinderen en een tiental volwassen begeleiders was de opkomst hoog en de sfeer top. “Het weer werkte natuurlijk ook meer dan mee.” Onder de kinderen waren er bijna vijftien van de buitenschoolse opvang (bso) van Integraal Kind Centrum (IKC) Muiden onder leiding van Thomas Merlson van Stichting Kinderopvang Bussum-Naarden- Muiden-Muiderberg (SKBNM). Hij zegt hierover: “We vinden het superbelangrijk dat kinderen leren hoe we de natuur schoon kunnen houden en beweging is natuurlijk altijd goed.”

(Tekst loopt verder onder de foto)


 Foto: PR

Sommige kinderen moesten in eerste instantie ietwat over de streep getrokken worden (er werden zelfs donuts beloofd!), maar nadat ze de grijpers in de gaten kregen waren ze al snel niet meer in hun enthousiasme te stoppen. Kinderen van alle leeftijden hebben hard gewerkt en vuil geraapt op en rond het schelpenstrandje, de dijk en de skatebaan van Muiden. Dit alles onder de bezielende leiding van buitenspeelbaas Arjan Otte van NatuurlijkSportief. Ook hij vond het een onwijs leuke middag. 

Geerling: “Het grootste project bleek een immense hoeveelheid uit elkaar gevallen piepschuim langs de dijk, waarvoor een groepje fanatieke kids en ouders zo hard bezig waren dat ze zelfs vergaten limonade te komen halen. Het was een groot succes en een ware win-win-actie volgens een wijs kleutertje, die tegen ons zei: het was heel leuk en goed voor de wereld en dus voor ons! En zo is het maar net!”

(Tekst loopt verder onder de foto)


 Foto: PR

Gooise Meren 100% Zwerfvuilvrij heeft nog twee Kids Cleanups in de planning, de volgende is op 18 september in Bussum en de reeks wordt in Naarden op 22 september afgesloten. Wil jij daarbij zijn? Laat het ons weten en meld je kinde(eren) aan bij arjan@natuurlijksportief.nl Wil jij je eigen Kids Cleanup organiseren in je wijk of buurt, laat het ons dan ook weten! We staan sowieso op Bussum Cultureel, dus wees daar welkom om kennis te maken of je vragen te stellen!

De werkgroep Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij, ondersteunt zwerfvuilambassadeurs zoals Tessa en Nienke. Wil jij jouw straat adopteren of je aansluiten bij een bestaande reguliere actie? Meld je aan of neem contact op met ons via: /www.samensnellerduurzaamgooisemeren.nl/zwerfvuilvrij Hier vind je ook de opruimacties die in Gooise Meren worden georganiseerd op de World Cleanup Day van 17 september.