Afbeelding
Foto: PR

Woongroep De Olmen bestaat vijf jaar

Mensen

BUSSUM - De bewoners van Woongroep De Olmen vierden afgelopen zondagavond dat zij vijf jaar geleden hun thuis vonden aan de Olmenlaan in Bussum. Burgemeester Han ter Heegde opende in 2017 het appartementencomplex en gaf ook het startsein voor het Olmen jubileumfestival. Een groot feest dat plaatsvond bij Weg in het Wild in Muiderberg. 

Vijf jaar geleden namen drie ouders het initiatief om voor 22 jongeren met een licht verstandelijke beperking een woongroep op te richten. Vanaf het begin was het een succes. De jongeren leven er zo zelfstandig mogelijk maar ook juist mét elkaar. In de drie gemeenschappelijke woonkamers ontmoeten ze elkaar en eten samen. Ook organiseren ouders en begeleiders regelmatig activiteiten en gaan de jongeren er gezellig met elkaar op uit. Reden genoeg dus om een mooi jubileumfeest te vieren met bewoners, hun familie, begeleiders en donateurs.

Voordat de Ter Heegde het jubileumfestival feestelijk opende, wenste hij de bewoners toe dat zij nog vele jaren samen deze hechte woongroep blijven vormen. En hij beloofde ook bij het 10-jarig jubileum weer van de partij te zijn.