PLEK-raadslid Max de Goede.
PLEK-raadslid Max de Goede. Foto: PR

PLEK eist concreet klimaatsplan

MUIDEN/MUIDERBERG De lokale duurzaamheidspartij PLEK roept het college middels een motie op om zo spoedig mogelijk een integraal, ambitieus en concreet gemeentelijk klimaatbeleidsplan op te stellen, om dit plan uit te voeren in de collegeperiode 2023-2026 (en de jaren daarna) én de aanpak en uitvoering hiervan op te nemen in de begroting.

Het moet projectmatig en smart worden geformuleerd, zodat de jaarlijks vastgestelde doelen behaald worden. Verder moet een klimaatprojectteam mét een ervaren coördinator aangesteld worden en wordt de raad gevraagd om op zeer korte termijn een klimaatwerkgroep of denktank in het leven te roepen die onder leiding van onafhankelijke klimaatdeskundigen dit klimaatbeleidsplan mede helpt opstellen.

Bittere noodzaak

"Verduurzaming is geen vrijblijvende optie meer, maar bittere noodzaak”, zegt PLEK-voorzitter en raadslid Max de Goede vastberaden. "Over acht jaar moeten overheden de klimaatafspraken van 55 procent broeikasgassenreductie hebben gehaald. Daarnaast levert investeren in klimaatbeleid uiteindelijk enorme winst op."

Wie de motie niet
onderschrijft heeft onder een steen gelegen op een andere planeet!