Wijkagenten Brenda Tool (l) en Frido Fennema hebben vanaf nu een gratis inloopspreekuur in Wijkcentrum Uit-Wijk.
Wijkagenten Brenda Tool (l) en Frido Fennema hebben vanaf nu een gratis inloopspreekuur in Wijkcentrum Uit-Wijk. Foto: © Bob Awick

Wijkagenten Tool en Fennema organiseren gratis inloopspreekuur. Vraag maar raak!

Politie

Wijkagenten Brenda Tool (53) en Frido Fennema (47) hebben sinds kort een wekelijks inloopspreekuur waarin je terecht kan voor al je vragen. 

Het doel: de burger op een laagdrempelige manier met hen in contact laten komen. Wij spraken de door de wol geverfde politieagenten: Tool is al 34 jaar werkzaam bij de politie en Fennema 23 jaar. We zitten in een enigszins ongezellig kantoortje, maar omdat het duo zoveel positieve energie uitstraalt wordt het meteen een gezellig gesprek. Naast dat de vrouwen collega’s zijn - waar je niet omheen kan door hun aanstekelijke lach en enthousiasme - zijn het ook vriendinnen. Aan een woord hebben ze genoeg. 

Het inloopspreekuur is bewust in de avond georganiseerd, tussen 19.00 en 20.00 uur zodat ook de mensen die overdag geen tijd hebben, kunnen aanschuiven voor een gesprek met een kop koffie. Tool: “Voorheen was de inloop op dinsdagochtend, maa..