Lot van Santen samen haar producent Roy Otters van Anro Productions.
Lot van Santen samen haar producent Roy Otters van Anro Productions. Foto: Lot van Santen
video

Volkszangeres Lot van Santen (39) geeft carrière boost met nieuwe single; Kent u haar single ‘Leef je leven’ al?

Mensen

Wist u dat Naarden een eigen volkszangeres in huis heeft? Ze heeft inmiddels haar tweede single uitgebracht: ‘Leef je leven’. De bijbehorende videoclip heeft ze opgenomen in de Kapelstraat en op de sportschool op de Nieuwe Brink in Bussum. Ook komen er in het filmpje scènes voor in een bubbelbad. “Dat was wel in mijn achtertuin”, lacht de zangeres.

Lot van Santen is haar naam. Geboren in 1983 in Amsterdam en getogen in Muiderberg. “Daar ben ik opgegroeid”, vertelt ze. Zingen zit in haar bloed en vanaf haar 17de nam het serieuze vormen aan.

‘Heel gelukkig’

Hoewel haar passie ligt bij het levenslied is ze een allround-zangeres die jarenlang in diverse coverbands en samenwerkingen op feesten, partijen en festivals heeft gezongen. “Veel Engelstalig en altijd de muziek van anderen.” Het repertoire van de jaren 70 tot op heden kent ze dan ook op haar duimpje. “Maar ik wilde mijn eigen muziek gaan zingen en mijn eigen verhalen vertellen. Dus daar ben ik nu lekker mee bezig en daar word ik heel gelukkig van. Er is tegenwoordig ook veel meer vraag naar artiesten dan naar bands. Dat h..