Vragen over (beginnende) dementie?

MUIDEN Op Wereld Alzheimerdag werd in de bibliotheek van Muiden en op initiatief van de organisatie Gooi en meer een Dementheek - een speciaal ingerichte hoek met boeken, spellen en informatie over dementie - geopend. De meeste spellen zijn erop gericht om herinneringen op te kunnen halen.

Cees Croes van de landelijke Alzheimer Stichting, ook bekend van het maandelijkse Alzheimer Café Gooise Meren, was de eerste gastspreker: “Voor iemand met dementie is naar buiten gaan al een gedoe.”
De Huizer, die al ruim twaalf jaar actief is voor de stichting, vindt het een goede ontwikkeling dat de bibliotheek een ontmoetingsplaats wordt voor mensen uit de samenleving. “Als je de thema-agenda ziet van Gooi en meer zie je prachtige thema’s voorbijkomen waar mensen over geïnformeerd kunnen worden. Je moet niet vergeten dat mensen met dementie, maar ook mantelzorgers, ontzettend zwaar belast zijn, met moeite de deur uit komen zonder hulp. Dan is het vreselijk makkelijk als je in jouw bibliotheek een speciaal ingericht hoekje hebt waar je alles kunt vinden: boeken, spellen en muziek. Die helpen enorm bij de begeleiding van mensen met dementie.”

Meer online


MSV'68 en Keizer Otto fuseren

MUIDEN De besturen van de Muider Sport Vereniging ’68 (MSV’68) en de Gymnastiek- & Turnvereniging Keizer Otto (G&TV KO) trekken met ingang van 1 januari 2023 samen op. Een samenwerkingsovereenkomst is inmiddels ondertekend.

Door het bundelen van hun krachten wordt de continuïteit van de activiteiten van deze sportverenigingen beter gewaarborgd. Guus Kroon (secretaris van MSV'68) treedt toe als bestuurslid van G&TV Keizer Otto.