Tandarts Marjolein de Jong.
Tandarts Marjolein de Jong. Foto: Tandarts van Weesp

'Als assistente bouw je een band op met patiënten'

Na meer dan dertig jaar de tandarts van Weesp te zijn, droeg H. Wansink vijf jaar geleden het stokje over aan Marjolein de Jong. Samen met een klein en hecht team draagt zij zorg voor een mooi en gezond gebit.

Nog niet zo lang geleden is het pand aan de Loes van Marlestraat 23 verbouwd, waardoor de capaciteit aanzienlijk is toegenomen. Blij is Marjolein met de leuke mix van patiënten: mensen die al jaren naar de Tandarts van Weesp gaan en jonge gezinnen die in Weespersluis hun nieuwe stek hebben gevonden. "Het leuke van het werken bij de Tandarts is dat je kinderen ziet opgroeien: van verlegen peuter tot jongvolwassenen en daarna als volwassene", legt Marjolein uit. 

De praktijk gaat met alle ontwikkelingen van de huidige tijd mee. "En aan stilstaan doen we niet. Met de verbouwing die we achter de rug hebben zijn we helemaal klaar voor de toekomst." Gezocht wordt nog naar een assistente. "Als assistente bouw je een band op met de patiënten, je bent hun aanspreekpunt en je zit nooit stil. Er is altijd wat te doen, waardoor het een afwisselende baan is en elke dag is anders. De assistent zorgt ervoor dat behandelingen bij patiënten vloeiend verlopen en de assistent helpt de tandarts. Maar ook is het belangrijk ervoor te zorgen dat patiënten op hun gemak worden gesteld en goede voorlichting krijgen."

Zo adviseert Marjolein patiënten twee keer per jaar het gebit te laten controleren. In de praktijk is een mondhygiëniste aanwezig die bijdraagt aan een gezond gebit. "In overleg met de patiënt maakt de mondhygiëniste het gebit en tandvlees schoon om tandbederf en tandvleesproblemen te behandelen of te voorkomen. Preventief werken is altijd fijn."

Afwisselende functie

Wie het team bij de Tandarts van Weesp komt versterken, kan rekenen op een afwisselende functie waarin je zowel sociaal als persoonlijk jezelf elke dag weer verder ontwikkelt. "We zoeken iemand die het leuk vindt om met ons mee te groeien en te bouwen aan de praktijk in Weesp", besluit Marjolein.

De Tandarts van Weesp is gevestigd in de wijk Leeuwenveld II, aan de Loes van Marlestraat 23 (achter het station). De praktijk is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto en parkeren is geen probleem. 

Meer informatie: www.tandartsweesp.nl.