Afbeelding
Foto: GAD

Nieuw rooster voor ophalen huisvuil: ‘Het zal voor iedereen even wennen zijn’

Algemeen

GOOISE MEREN - Inwoners van ‘t Gooi en de Vechtstreek moeten volgend jaar opletten op welke dagen zij de kliko langs de weg moeten zetten. De GAD gaat namelijk werken met nieuwe inzamelroutes en ook de inzameldagen veranderen. 

De wijziging gaat in op 1 januari. Dit kan betekenen dat vanaf dat moment de inzameldag anders is. “Met de huidige frequenties is er gekeken naar de meest efficiënte wijkindeling om iedere werkdag met het bestaande aantal wagens en medewerkers de geplande kliko’s te legen”, aldus de GAD. 

De inzamelfrequenties blijven wél gelijk. Zo wordt gft eens per twee weken opgehaald, net als restafval. Voor pmd komt de GAD eens per drie weken langs en voor papier en karton eens per vier weken. “Het kan voorkomen dat er tussen de laatste inzameling van 2022 en de eerste van 2023 een kleiner of groter gat valt dan de hierboven genoemde frequenties”, meldt de GAD. “Dit is eenmalig en is zo afgestemd dat iedereen hier zo min mogelijk last van heeft.” 

De inzameldagen wijzigen mogelijk ten opzichte van afgelopen jaar. “Het zal voor iedereen wel even wennen zijn”, beseft men ook binnen de afvaldienst. Met de gratis app en op www.gad.nl kunnen inwoners per adres de inzamelkalender inzien. In de app kunnen ook herinneringen worden ingesteld zodat er tijdig een bericht wordt verstuurd wanneer en welke kliko aan de straat moet staan.