Merijn de Winter uit Bussum stelde op eigen initiatief kerstpakketten samen voor mensen die het minder breed hebben.
Merijn de Winter uit Bussum stelde op eigen initiatief kerstpakketten samen voor mensen die het minder breed hebben. Foto: privé-bezit

Bussumse Merijn heeft dubbel gevoel bij kerstpakketten-actie; ‘kiezen tussen warmte of eten’

Mensen

Het regende reacties nadat in deze krant het bericht stond over Merijn de Winter die zelf kerstpakketten samenstelde voor minderbedeelde mensen.

Het resultaat mag er zijn: 28 pakketten in totaal. Daar mag je trots op zijn. Maar de succesvolle actie had ook een keerzijde, vertelt de barmhartige 22-jarige Bussumse. Hoe kijkt zij erop terug? 

De studente studeert social work in Utrecht en komt daar van alles tegen op haar stages: heel veel moois, maar ook schrijnende thuissituaties en armoede. Daarop besloot ze zelf kerstpakketten te gaan maken met behulp van Versa Welzijn Vrijwilligerscentrale, waarmee ze contact zocht. 

“Daarvan waren er twaalf voor ouderen, twaalf voor gezinnen en vier heb ik er zelf uitgekozen. De ontvangers kwamen uit Bussum, Naarden en Muiderberg”, vertelt De Winter. Kreeg je nog reacties op het artikel uit de krant? “Veel mensen hebben mij bericht of v..