Verhuizing en inbraak Post Muiden

MUIDEN De nieuwe brandweerkazerne is bouwkundig opgeleverd, maar nog niet klaar voor gebruik. Er zijn nog meerdere dingen die gedaan moeten worden. Inmiddels hebben vrijwilligers het meubilair geplaatst en het magazijn voor de grijpvoorraad ingericht.

Dat vertelt postcommandant Wiet Soonius. "De aansluitingen voor data volgen 6 januari en dan kan ook het systeem van de oude post verhuisd worden en vervolgens getest." De verwachting is dat het brandweerkorps van Muiden in de derde week van januari overgaat. "Op 1 februari moet het oude pand opgeruimd zijn voor de nieuwe gebruikers. Dat wordt onze huidige buurman, de makelaar (Streefkerk, red.)."
Een tegenvaller was de inbraak vorige week, waarbij gereedschap uit de brandweerwagens gestolen is. Op sociale media wordt dit 'brutaal' en 'laf' genoemd. "Dit gereedschap gebruiken wij om slachtoffers te bevrijden, bijvoorbeeld uit auto’s. Als we een alarmering krijgen voor een verkeersongeval en we er op de kazerne achter komen dat deze materialen gestolen zijn, moet een andere eenheid ter plaatse komen. Dat kan het verschil betekenen tussen leven en dood." De veiligheid van de inwoners in Muiden is gelukkig op geen enkel moment in gevaar geweest en omdat de posten in de regio 't Gooi en de Vechtstreek intensief samenwerken, is de post daarom direct voorzien van nieuw gereedschap.
Wie iets gezien heeft, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.