Afbeelding
Foto: Pixabay

Tbs met voorwaarden voor Bussumse automobiliste; ze reed ‘met strakke blik in ogen’ vier fietsers aan

Politie

De 41-jarige Bussumse die op 1 augustus vorig jaar in de buurt van het Centraal Station in Amsterdam vier fietsers aanreed, was volgens deskundigen ontoerekeningsvatbaar. Zij adviseren de vrouw tbs met voorwaarden op te leggen. Onder welke voorwaarden dat zou moeten, wordt nog onderzocht.

Vanmorgen was er bij de rechtbank Amsterdam opnieuw een inleidende zitting in de strafzaak tegen de Bussumse die sinds haar aanhouding op 3 augustus vastzit. De vrouw wordt verdacht van poging doodslag. Ze reed op 1 augustus met haar auto met hoge snelheid over het fietspad van de Oosterdokskade en de Odebrug in Amsterdam waarbij zij vier fietsers aanreed. 

Gevangenis

Een 60-jarige man raakte licht gewond, omdat de auto over zijn arm en been was gereden. Na het ongeval stopte de Bussumse niet, maar reed door. Getuigen spraken van een verwarde vrouw met een strakke blik in haar ogen. Aan de hand van het kenteken van de auto dat een van de getuigen genoteerd had, stond de politie nog diezelfde avond bij de vrouw in Bussum voor de de..