Marina Bol is mede-oprichter van het C'est La Vie-Huis in Naarden.
Marina Bol is mede-oprichter van het C'est La Vie-Huis in Naarden. Foto: Bob Awick

‘In de naam C’est La Vie zit acceptatie en optimisme’

Mensen Zaterdagportret

Zorg eerst voor een ander. Dat is hoe de geboren en getogen Bussumse Marina Bol (58), bekend als mede-oprichter van het C’est La Vie-Huis in Naarden - dat in 2020 de Naarder van het Jaar prijs won - in het leven staat. Ze is een natuurlijke ‘zorger’ en geniet van iets bijdragen aan het leven van een ander. 

Het hospice maakt de cirkel rond in haar zorgcarrière: ze begon ooit als verpleegkundige bij het VU-ziekenhuis in Amsterdam, afdeling Kindergeneeskunde - voor kinderen die aan het begin van hun leven staan - en nu zorgt ze voor mensen die het laatste stadium van hun leven hebben bereikt. Misschien net minder beladen dan kindergeneeskunde, maar voor haar even belangrijk. Staat deze powervrouw ooit uit, vraag je je af. ”Dat doe ik als ik op reis ben”, zegt ze daarover. 

Da’s het leven

De reis naar het opzetten van het bijna-thuis hospice begon zo’n zeven jaar geleden in 2016. Marina werkte toen als manager bij een re-integratiebedrijf in Hilversum, waar ze overigens ook haar droomman en vader van haar toekomstige..