V.l.n.r. Patrick Dogterom (President Lions Gooise Meren), professor Erik Scherder en David Orobio de Castor (voorzitter Raad van Bestuur Erik Scherder Huis).
V.l.n.r. Patrick Dogterom (President Lions Gooise Meren), professor Erik Scherder en David Orobio de Castor (voorzitter Raad van Bestuur Erik Scherder Huis). Foto: © Bob Awick

Financiële steun van herenclub Lions Gooise Meren voor nieuw Erik Scherder Huis in Amsterdam

Mensen

Herenclub Lions Gooise Meren verkoopt elk najaar champagne voor een specifiek goed doel. Afgelopen keer was dat voor een bijdrage aan het op te richten Erik Scherder Huis in Amsterdam.

“Wij hebben veel flessen verkocht onder onze relaties en dat heeft een heel mooi bedrag opgeleverd voor dit goede doel”, meldt woordvoerder Vincent Knoops uit Muiderberg. Afgelopen zaterdag werd tijdens de Lions-nieuwjaarsreceptie in Acquavit in Naarden-Vesting aan Erik Scherder himself een cheque van ruim 10.000 euro - om precies te zijn 10.169 euro - overhandigd.

‘Hij legde uit hoe het allemaal in elkaar steekt in de hersenpan. Razend interessant’

“Het was hartstikke leuk”, gaat de Muiderberger verder. “Hij trakteerde ons spontaan op een leuk college, zoals hij dat ook op televisie doet. Hij had lichtbeelden bij zich en legde uit hoe het allemaal in elkaar steekt in de hersenpan. Razend interessant.” Hoogleraar Scherder doceert deze moei..