Het college heeft Gooise Meren Marketing op scherp gezet.
Het college heeft Gooise Meren Marketing op scherp gezet. Foto: © Bob Awick

Gemeente neemt GMM-regie over

MUIDEN/MUIDERBERG Het college van burgemeester en wethouders is ontevreden over het functioneren van Gooise Meren Marketing (GMM) en heeft het bestuur daarom op scherp gezet.

Deze stichting - opgezet in juni 2020 - moet volgens het afgesloten convenant de (economische) vitaliteit in de vier kernen en van de gemeente Gooise Meren in het algemeen bevorderen. Dat is tot op heden niet gelukt. B&W spreken van ‘onvoldoende inzet en inzicht'.
Een brief met een stevige inhoud is inmiddels richting het - overigens onvolledige bestuur - gegaan. Dat het bestuur van de stichting niet compleet is, is ook een kritiekpunt van B&W. Voorzitter Vincent Knoops stapte een half jaar geleden op; Victor Vaessen is nu de ad-interimvoorzitter. Knoops verklaart zijn vertrek: "Het voorzitterschap kostte heel veel tijd en ik kon dat niet langer combineren met mijn andere verplichtingen. Ik heb het anderhalf jaar gedaan; onbezoldigd en met plezier.”
De stichting krijgt tot 1 oktober de tijd om zich te bewijzen. Als er geen voldoende verbetering is waar te nemen, gaat de stekker eruit en wordt het convenant - dat op 31 december 2023 afloopt - niet verlengd. In de tussentijd neemt de gemeente de regie over; er wordt een stuur- en werkgroep samengesteld.

Alles op Extra