Afbeelding
Foto: PR

Gooise Meren ruimt massaal zwerfafval op; doe jij zaterdag ook mee?

Natuur en Milieu

GOOISE MEREN - Scholen, clubs, ondernemers en buurten ruimen elk voorjaar tijdens de landelijke opschoondag zwerfafval op. Vandaag houden de scholen een grote voorjaarsschoonmaak en op zaterdag 18 maart kun je meedoen met een aantal georganiseerde opruimacties in Bussum, Naarden en Muiden. Wil je meehelpen? Kijk voor aanvangstijden en locaties op www.samensnellerduurzaamgooisemeren.nl.

Dit jaar legt het initiatief Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij het zwaartepunt op het samen opruimen van zwerfafval. Al meer dan achthonderd inwoners ruimen regelmatig zwerfafval op in hun straat of buurt. Maar hoe leuk om dit samen met buurtbewoners te doen? Je bent lekker buiten in beweging, je leert mensen uit je buurt kennen én het is gewoon fijn om in een schone omgeving te wonen. Bovendien zijn de vogels druk bezig met het bouwen van hun nestjes en je wilt toch niet dat ze daarvoor zwerfafval gebruiken?

Zwerfafvalbuddy

Inwoners kunnen zich via de website opgeven als ze een zwerfafvalbuddy zoeken of als ze zich individueel willen aanmelden voor hun straat of buurt. Sandra Geerling, woordvoerder van het initiatief Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij: “Elke maand kun je je aansluiten bij een of meer van de vijf georganiseerde opruimacties in Gooise Meren. Ook voor deze locaties kun je terecht op de website van Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren. De middelbare scholen dragen ook hun steentje bij en ruimen elke week als de school geopend is met een mentorklas de route naar de dichtstbijzijnde supermarkt op. Een aantal lagere scholen helpt ook mee en de twee grootste kinderopvangbedrijven in onze gemeente - SKBNM en Koningskinderen - zijn zwerfvuilambassadeur en ruimen met hun kinderen de omgeving rondom de locaties op.”

De ondernemers blijven ook niet achter. “Ruim honderd grote en kleine ondernemingen in Gooise Meren houden de ruimte rondom de vestiging vrij van zwerfafval. Hier zitten ook grote bedrijven bij zoals Chrysal op het industrieterrein Naarden. Het is een laagdrempelige manier om collega’s op een andere manier te leren kennen en je draagt positief bij aan de omgeving waar je werkt.” Wil je op 18 maart een opruimactie organiseren en/of wil je vaker zwerfafval opruimen, geef je op via www.samensnellerduurzaamgooisemeren.nl.