Jan Eijer, coördinator Plusbus. Hoe lang zal de bus nog blijven rijden?
Jan Eijer, coördinator Plusbus. Hoe lang zal de bus nog blijven rijden? Foto: Brian Elings

Motie Plusbus op de Rit haalt het niet

MUIDEN/MUIDERBERG De PvdA-motie Plusbus op de Rit heeft alleen steun gekregen van D66, CDA en PLEK. “Dus helaas heeft de motie het niet gehaald”, laat raadslid Marije Wiss teleurgesteld weten.

“Wij pleiten voor hulp van de gemeente om de Plusbus rijdende te houden", gaat de Muiderbergse verder. "Het is financieel zwaar door de coronajaren en een verouderde bus. De wethouder heeft toegezegd om bij het voortgangsverslag alle initiatieven rondom ouderenvervoer samen te willen bekijken. Maar dat betekent helaas niet dat er gegarandeerd een oplossing komt voor de Plusbus, want de gemeente zal sowieso niet een nieuwe bus aanschaffen.”

Droevig

Het is wel goed dat er voor de Plusbus nu duidelijkheid is, zegt Wiss. “Hopelijk kunnen ze op een andere manier een nieuwe bus financieren, want de Plusbus organiseert ruim tweehonderd uitjes per jaar voor ouderen die ervan genieten om meegenomen te worden naar een nieuwe belevenis met een groep gelijkgestemden. Het zou toch wel heel erg droevig zijn als zo’n mooi initiatief nu zal ophouden te bestaan."