De vaders en kinderen uit de Goeman Borgesiuslaan in Naarden.
De vaders en kinderen uit de Goeman Borgesiuslaan in Naarden. Foto: Samen Sneller Duurzaam

Hoge opkomst Landelijke Opschoondag

Natuur en Milieu

GOOISE MEREN - Meer dan honderd inwoners, bedrijven, buurtplatformen, clubs, kinderopvangcentra en scholen hebben afgelopen woensdag tot en met zaterdag zwerfafval opgeruimd in Gooise Meren.

“Nu zijn er sowieso al ongeveer achthonderd inwoners die regelmatig zwerfafval opruimen in onze gemeente, maar vorige week was de Landelijke Opschoondag de aanleiding om extra op pad te gaan”, vertelt Sandra Geerling van Samen Sneller Duurzaam. 

“Ook de vaders en kinderen uit de Goeman Borgesiuslaan uit Naarden zijn zaterdag in een stralend zonnetje aan de slag gegaan. Ze zijn zo enthousiast geworden van hun eerste gezamenlijke opruimactie dat ze meteen extra - gratis - afvalknijpers hebben aangevraagd bij samensnellerduurzaamgooisemeren.nl Zo kunnen ze vaker, met meer mensen uit de buurt, gaan opruimen.”

Bijzondere vondsten? “Nee”, reageert Geerling. “The usual: onderbroeken, wiet- en poepzakjes, peuken, verpakkingen McDonald’s, glazen flesjes et cetera. Wat wel opviel is dat er amper plastic flesjes liggen sinds daarop statiegeld is ingevoerd vorig jaar.”

Vorige week is het bedrijf Alpha Assembly Solutions begonnen met het opruimen van zwerfafval in en rondom ‘hun’ Energiestraat in Naarden. “Ze zijn de allereerste zwerfvuilambassadeur op bedrijventerrein Gooimeer Zuid en hopen andere ondernemingen enthousiast te maken ook zwerfafval te gaan opruimen met hun personeel. Op bedrijventerrein Gooimeer Noord is Chrysal al langere tijd zwerfvuilambassadeur. Ook voor dit terrein kun je je natuurlijk als zwerfvuilambassadeur opgeven.”

Meehelpen? Geef je op via de website.