D66-raadslid Karin Plokker nam recent nog een kijkje bij KC de Meerstroom.
D66-raadslid Karin Plokker nam recent nog een kijkje bij KC de Meerstroom. Foto: Saskia Plokker

D66: ‘Actualisering schoolgebouwenplan Gooise Meren urgent en belangrijk’

Politiek

Tijdens de raadsvergadering van 19 april j.l. heeft D66 met steun van PvdA en CDA een motie ingediend om eindelijk eens vaart te maken met de actualisering van het IHP oftewel het Integraal Huisvesting Plan voor de scholen van Gooise Meren dat is vastgesteld voor de periode 2018-2030. Er ontstond discussie en de motie zal een aanpassing krijgen.

“Naar aanleiding van onze motie heeft het college toegezegd om in juni een thema-uur te organiseren, maar wat D66 betreft is dit te laat en onder de maat. Tijdens een thema-uur kunnen we geen debat houden en ook geen kaders meegeven”, aldus D66-raadslid Karin Plokker. Zij is daarnaast docent op een Gooise middelbare school.

“In de afgelopen twee maanden hebben wij als raad twee voorstellen voorgeschoteld gekregen, één voor nieuwbouw (Kindcentrum De Meerstroom) en één voor renovatie (De Tweemaster). Tegen de afspraken in zijn we niet meegenomen in de kaderstelling voor deze scholen, en dat is een kwalijke zaak. Nu worden we voor voldongen feiten geplaatst, “graag of niet”, terwijl we juist van tevoren hadden willen debatteren ove..