Afbeelding
Foto: Brandweer Muiden

Brandweerboot Muiden komt opnieuw van pas

112

MUIDEN - De brandweerboot van Muiden is gisteravond opnieuw van pas gekomen. Terwijl de brandweerlieden op het punt stonden om aan hun wekelijkse oefenavond te beginnen, werden ze gealarmeerd voor een scheepvaartbrand - bij eiland Pampus - op het IJmeer.

“De KNRM was al eerder uitgevaren voor een schip in problemen, wat later een brand bleek te zijn. Daarop heeft de kustwacht de brandweer ingeschakeld. Omdat er aanrijdend niet duidelijk was of er voldoende bluscapaciteit aanwezig was op de al ter plaatse reddingsboten is besloten om onze brandweerboot 1412 mee te nemen naar de haven, en gelukkig niet voor niks”, laat de brandweer weten.

De ter plaatse zijnde reddingsboten waren niet voorzien van voldoende middelen. “De KNRM en Reddingsbrigade hebben het schip op positie gehouden en de opvarenden van het brandende schip gered. Samen met een KNRM-boot zijn wij ter plaatse gegaan om de brand te bestrijden. Er was echter zoveel rookontwikkeling en vuurlast dat wij de inzet op het water niet veilig konden voortzetten en hebben de inzet moeten staken. Het schip is al brandend door de reddingsboten naar binnen gesleept waar wij de brand hebben kunnen bestrijden. Door een goede samenwerking met de KNRM en Reddingsbrigade is de inzet soepel verlopen.”

De opvarenden zijn opgevangen op de haven en zijn ongedeerd.