Gisteren werd het eerste klokkenboekje overhandigd aan de burgemeester door Hein van der Gun.
Gisteren werd het eerste klokkenboekje overhandigd aan de burgemeester door Hein van der Gun. Foto: © Bob Awick

Historische gelijkgestemden creëren samen klokkenboekje: ‘De Muidense klokken bleven gespaard in de oorlog’

Cultureel

Klokken luiden is een eeuwenoude traditie, zeker op de dodeneherdenking van 4 mei. Sluismeester Hein van der Gun en Guus Kroon - ook wel bekend als het ‘historische geweten van Muiden’ - ontwikkelden samen een klokkenboekje om de uurwerken te huldigen. Gisteren werd het eerste exemplaar feestelijk overhandigd aan burgemeester Han ter Heegde. 

Een uniek project. De Muidense klokken doorstonden immers de tand des tijds en overleefden de Tweede Wereldoorlog.  “Het was een groot succes”, vertelt Kroon.

Aanwinst

Hoe was de overhandiging gisteren? “Het was een hele mooie presentatie, gewoon op straat bij het oude gemeentehuis op de Herengracht. Prachtig weer, een hele mooie omgeving. Tussen de twee kerken in. Tijdens de overhandiging van het eerste exemplaar aan Han ter Heegde waren diverse belangstellenden en wat lokale sponsors aanwezig. Sommige ondernemers die ons hadden gesponsord moesten werken, dat moet natuurlijk ook op 4 mei. We hebben veel steun gekregen van de ondernemers. We hebben het gevoel dat dit boekje voor Muiden een aanwinst is.”

(Tekst loopt verder onder de foto)

Gister..