Ondanks het slechte weer is onze vrijheid gevierd.
Ondanks het slechte weer is onze vrijheid gevierd. Foto: © Bob Awick
foto’s

Het Gooi Bevrijd valt ondanks slechte weer niet in water

Algemeen

BUSSUM - Onze vrijheid is gevierd, ondanks de hevige regen. In Bussum gebeurde dit op 5 mei traditiegetrouw met Het Gooi Bevrijd: een konvooi met oude legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog bezocht onder andere Bussum.

Met meer dan 135 voertuigen was het evenement dit jaar groter dan ooit. Daarnaast waren er later op de dag verschillende live muziekoptredens.

Het konvooi startte in Loosdrecht en kwam rond 12.30 uur aan in Bussum. Op het Wilhelminaplantsoen was de eerste stop. Hier hebben belangstellenden de gelegenheid gekregen om de voertuigen uitgebreid te bewonderen. Rond 14.00 uur vervolgde het gezelschap zijn route en opende dj Karim het muzikale gedeelte van deze Het Gooi Bevrijd-editie. 

Muziekfeest

Vanaf 15.30 uur barstte het muzikale feest los met verschillende live optredens van onder andere The Handymen en Cris & Hester. De avond werd afgesloten met een daverend optreden van de LSB Experience. In de Kapelstraat en op Wilhelminaplantsoen stonden verschillende horecastands waar de lekkerste hapjes en drankjes te kregen waren. Rond 22.00 uur waren de feestelijkheden voorbij. 

Het konvooi van oude legervoertuigen reed vanuit Loosdrecht via de Franse Kampweg, Bussumergrindweg, Brinklaan, Kerkstraat, Landstraat en Oud-Bussumerweg naar de stop op het Wilhelminaplantsoen, de Havenstraat en de Kapelstraat.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding