'Pittige uitdagingen die wij aangaan'

MUIDEN/MUIDERBERG Het college heeft het College Uitvoerings Programma (CUP) gistermorgen vastgesteld. Dit programma is van groot belang voor de komende drie jaar. 

Het CUP is een nadere invulling/concretisering van het coalitieakkoord dat door de voorgaande coalitie was opgesteld en later door de huidige coalitie van WIJ (voorheen GDP/Hart, red.), VVD en GroenLinks is overgenomen. Het college is trots op het programma dat er nu ligt. Dat doet recht aan het onderhandelingsresultaat van dat eerder gesloten coalitieakkoord. "Dit CUP is tot stand gekomen in een dynamische, politieke context met de nodige uitdagingen als het bijvoorbeeld gaat om energie en klimaat, de natuur, maar zeker ook de financiƫn. Dat zijn pittige uitdagingen die wij aangaan. We proberen op allerlei vlakken in de maatschappij verbindingen te leggen. De focus ligt op uitvoering. We gaan deze periode zaken aanpakken en oppakken", aldus het college.
B&W geloven een concreet en realistisch programma te hebben neergezet dat tegemoet komt aan de behoefte van haar inwoners. "We hebben ondervonden dat bij het formuleren van ambities en het maken van haalbare plannen het soms nodig is om lastige keuzes te maken. Die keuzes moeten wel gemaakt worden, daar lopen we niet voor weg. Deze komen tot uiting in dit college uitvoeringsprogramma." Het wordt nog wel een financiƫle uitdaging, aangezien de structurele rijksmiddelen steeds minder worden.