Afbeelding
Foto: Leonard Faustle

Optimist on Tour meert dit jaar twee keer aan op Forteiland Pampus

Algemeen

MUIDEN - Kinderen die enthousiast worden van activiteiten op het water, zoals suppen, kanovaren of zeilen, kunnen 18 tot en met 21 mei en 2 en 3 juni vast in hun agenda zetten. Tijdens Hemelvaart en de Dutch Water Week komt Optimist on Tour naar Forteiland Pampus!

Iedereen - tot en met 12 jaar en met zwemdiploma A - kan dan gratis watersporten onder begeleiding van ervaren en gecertificeerde instructeurs. Daarnaast leren deelnemers aan de activiteiten meteen van alles over water.

Toestemming

Optimist on Tour Pampus is een initiatief van de Koninklijke Nederlandsche Zeil- en Roeivereeniging (KNZ&RV), de gemeente Almere, Proef Pampus, provincie Flevoland en het Watersportverbond. Op alle dagen kunnen kinderen tot en met 12 jaar, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, van 11.15 tot 17.45 uur gratis meedoen met Optimist on Tour. Aanmelden kan via de website optimistontour.nl/inschrijven of op locatie. In beide gevallen zijn bij de aanmelding toestemming van een ouder/verzorger en zwemdiploma A voorwaarden om mee te kunnen doen. Aanmelden kan via deze knop!

Hoe werkt het?

Na inschrijving krijgen deelnemers een zwemvest uitgereikt en volgen ze een korte theorieles op de kant. Daarna mogen ze zelf aan het roer zitten van een Optimist, kanovaren of suppen. Nadat de kinderen het water op zijn geweest, kunnen ze een bezoek brengen aan het Waterlaboratorium. Ook kinderen die wel fan zijn van watersporten, maar het nog niet aandurven om het zelf te proberen, kunnen zich hier uitleven.

In het Waterlab veranderen alle waterfans spontaan in heuse onderzoekers met witte jas, bril en pipetjes om allerlei proefjes met water te doen. Waarom blijven ijzeren punaises bijvoorbeeld drijven op het water? En hoe zuiver je water zodat je het kan drinken? Met deze proefjes leren kinderen over schoon water en een duurzame toekomst. Het Waterlaboratorium reist met Optimist on Tour mee naar alle locaties.

Basisschoolkinderen uit de regio komen op vrijdag 2 juni met hun klas naar Optimist on Tour om kennis te maken met kanovaren, suppen en zeilen. Ze krijgen les van gecertificeerde instructeurs van het Watersportverbond. Het enige wat de kinderen nodig hebben is een zwemdiploma A. Optimist on Tour zorgt voor de rest! Na schooltijd, van 15.00 tot 17.45 uur is het mogelijk om die dag zelf langs te komen. 

De Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereeniging (KNZ&RV), gevestigd in Muiden, juicht het initiatief van het Watersportverbond ‘Optimist on Tour’ van harte toe. “Zeilen is immers een van onze basis pilaren. Voor de jeugd bieden wij een gevarieerd lesprogramma voor kinderen vanaf 6 jaar. Onze CWO-gecertificeerde instructeurs leiden je op tot echte zeiler”, aldus General Manager Florence Sluis. De Koninklijke is een officiële CWO-opleidingslocatie. Tijdens een zeilkamp of speciale examendag kun je verschillende CWO-diploma’s halen. 

Proef Pampus 

Tijdens Proef Pampus is Forteiland Pampus omgetoverd tot festivaleiland voor de hele familie. Van 18 tot en met 21 mei krijgen bezoekers al het moois te zien dat Pampus te bieden heeft: het historische fort vol gangen, kamers en koepels, het groene eiland, het lekkerste lokale eten, de allerleukste kinderactiviteiten, van alles voor jong en ouder. Kijk voor meer informatie over het festival en de bereikbaarheid van het eiland op www.pampus.nl.