Dominique uit Naarden loopt met plezier onze krant.
Dominique uit Naarden loopt met plezier onze krant. Foto: Bob Awick

Sportieve Dominique (13) bezorgt onze krant én overleeft plons in het Gooimeer

Mensen

NAARDEN - De Naardense Dominique (13) bezorgt sinds enige tijd het NaarderNieuws en daar zijn wij natuurlijk heel blij mee. Soms begint ze ‘s ochtends vroeg, voordat ze vertrekt naar school, en de rest van de hoge stapel volgt na schooltijd. Elke verscholen brievenbus weet ze met haar fiets te vinden, alsmede de adressen met blaffende honden: “Ik ken inmiddels alle plekken en ik weet waar de honden zitten”, zegt ze enthousiast.  

Tijd om deze sportieve duizendpoot een podium te geven. Ze werkt namelijk niet voor kleding of make-up, maar voor een bijzondere wereldreis per zeilboot in november die haar oudste zus ook ooit deed. “Een reis met Masterskip. Het kost 8.000 euro en dat moet ik zelf betalen. Inmiddels heb ik al zo’n 1.300 euro gespaard. Het is dé ideale bijverdienste en ik vind het fijn dat het maar een keer per week is. Je hoeft niet elke dag vroeg op om het te doen. Het is niet superzwaar, best wel makkelijk en je verdient meer dan bij de supermarkt”, zegt ze trots. 

De zeilreis met Masterskip vertrekt met zo’n dertig tieners - die elkaar niet kennen - en een aantal leraren. Het startpunt is Spanje en het eindpunt Sint-Maarten. “De organisatie heeft een onderwijslicentie, dus het zeilen valt onder schooltijd. Het zijn leerlingen die in hun voorlaatste jaar voor het examen zitten”, vult haar moeder Bianca aan. 

(Tekst loopt verder onder de foto)


Dominique kwam met haar gele zeilboot te water in het Gooimeer. - Foto: Bob Awick

Krijg je weleens klachten over de bezorging? “Nee, nog nooit problemen mee gehad. Ik bezorg vanaf de Rijksstraatweg en de Juliana van Stolberglaan. Of ik het zwaar vind? Nee. Ik ben best wel sportief, al zeg ik het zelf. Het enige waar je op moet letten is welke sticker er op de brievenbus zit.”

Dominique zit op de middelbare school en haalt goede cijfers. “Ik sta geen onvoldoendes. Het is een leuke school en ik heb veel vrienden”, zegt ze daarover. “Ik zeil en doe onderhoud, zit op dansen, bij de jeugdbrandweer en de reddingsbrigade, scouting en speel trombone bij Jong ViJoS.” Een volle agenda dus. “Ik pas regelmatig op, bak pannenkoeken op bestelling, verkoop zelfgemaakte jam en oliebollen met oud & nieuw. Allemaal om een zakcentje bij te verdienen. Als er nog mensen zijn die klusjes hebben of mij willen sponsoren tegen een tegenprestatie dan mogen zij mij benaderen op dkmeijpe@gmail.com!”

Zeilongeluk

Per toeval komen we erachter dat Dominique betrokken was bij een recent zeilongeluk op het Gooimeer. Bovendien overleefde ze een plons in het Gooimeer, waar ze samen met haar vriendin te water kwam bij een onschuldige zeiltocht. “De boot kapseisde omdat we te licht waren”, vertelt ze onverschrokken. “Mijn voet zat vast, dat was wel even schrikken. Windsurfers schoten ons gelukkig te hulp, zij haalden een motorboot om ons op te halen. Het water was best wel koud. Het was niet heel druk op het water. We weten niet precies wat er is gebeurd. De stag is afgebroken en we weten niet waarom. Gelukkig droeg ik een reddingsvest, dus we hadden geen paniek. Of ik huiverig ben? Als hij gemaakt is wil ik het water en weer mee op. Wel jammer dat mijn telefoon kapot is.”

“Ik wil iedereen bedanken die ons heeft geholpen. De reddingsbrigade, de ambulance, onze redders waarvan ik de naam niet meer weet. Sorry voor de mensen die met de helikopter kwamen, want dat was achteraf niet nodig. Ik denk dat het een misverstand was met de meldkamer. Ze dachten denk ik dat er meer mensen in het water lagen.” Dominique komt uit sportieve familie. Beide ouders zitten bij de brandweer en haar moeder Bianca studeert op dit moment voor ambulanceverpleegkundige. Ook haar tweelingbroer Mathijs en haar oudere zus Madelon zijn sportief en lopen de krant. 

Wil jij ook graag de krant lopen voor onze titels NaarderNieuws, MuiderNieuws of BussumsNieuws? Dan ben je van harte welkom! Kijk snel op onze website