Afbeelding
Foto: gemeente Gooise Meren

Meedenken over toekomst Bussum-Zuid? Kom naar de bijeenkomst!

Buurt & wijk

BUSSUM - Hoe blijft Bussum-Zuid in de toekomst een moderne, veilige en duurzame wijk? Een wijk met meer én goede woningen, voor verschillende groepen. Een wijk waarin het prettig en veilig wonen, werken en recreëren is. Welke ontwikkelingen zijn nodig en mogelijk en hoe worden deze ontwikkelingen in samenhang bekeken? 

Deze vraagstukken werkt de gemeente uit in de gebiedsvisie Bussum-Zuid. Daarbij wordt hulp gevraagd van inwoners, instellingen en organisaties. Op maandag 15 (19.30 tot 21.30 uur in De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 in Bussum) en dinsdag 16 mei (19.30 tot 21.30 uur in wijkcentrum Uit-Wijk aan de Dr. Schaepmanlaan 10-12 in Bussum) organiseert de gemeente bijeenkomsten voor inwoners om mee te denken over de toekomst van Bussum-Zuid.

Gebiedsvisie

De gemeente gaat Bussum-Zuid samen met woningcorporaties stapsgewijs vernieuwen. Een aantal huizen is gedateerd en bewoners hebben te maken met hoge energierekeningen door de gestegen energieprijzen. Vernieuwing biedt de gelegenheid om het gebied als geheel te herzien en te verbeteren. Tegelijkertijd heeft Gooise Meren te maken met grote woningnood en onderzoekt de gemeente of in Bussum-Zuid méér woningen kunnen komen. Om de wijk klaar te maken voor de toekomst kijkt de gemeente ook naar het verkeer, parkeren en naar het groen. Deze onderwerpen komen samen in het toekomstbeeld: de gebiedsvisie Bussum-Zuid. “Weliswaar gaat het in eerste instantie nog niet direct om de concrete herontwikkeling, maar de gebiedsvisie beschrijft wél wat we belangrijk vinden, waar we aan moeten denken bij de vernieuwing en wat we de komende jaren in de wijk willen bereiken”, aldus verantwoordelijk wethouder Hugo Bellaart. 

Tijdens de geplande bijeenkomsten op 15 en 16 mei kunnen mensen meedenken over de toekomst van Bussum-Zuid. Bellaart: “Behalve woningcorporaties, de NS en winkelbedrijven willen wij vooral ook onze inwoners in de wijk betrekken bij de ontwikkeling van deze gebiedsvisie voor Bussum-Zuid. De inwoners in de wijk weten als geen ander wat er speelt, waar knelpunten liggen en hoe wij bepaalde problemen bij de herziening van het gebied kunnen aanpakken. We zijn daarom echt op zoek naar inwoners die daarin willen meedenken.”

Check ook www.gooisemeren.nl/toekomstbussumzuid