Het allereerste kampioenschap is binnen.
Het allereerste kampioenschap is binnen. Foto: Quick Lions

Basketbalvereniging Quick Lions sleept allereerste kampioenschap in de wacht

Sport

BUSSUM - De nog jonge basketbalvereniging Quick Lions is met het team M22 1 (eerste team van onder de 22 jaar) kampioen geworden.

Tijdens de beslissende kampioenswedstrijd speelde het team tegen BV Squirrels uit Berkel en Rodenrijs. Beide teams eindigden in de reguliere competitie met een gelijk aantal punten, waardoor er een beslissende wedstrijd gespeeld moest worden. Dit vond plaats op neutraal terrein in Den Haag.

Het eerste kwart ging gelijk op: 24-24. Tijdens het tweede kwart kwamen de Bussumers weliswaar op voorsprong (35-28), maar bleven de teams aan elkaar gewaagd. Het derde kwart was de beste. “Alles lukte waardoor wij uitliepen naar 51-33”, aldus oprichter Jasper Steur. Uiteindelijk zijn de Quick Lions kampioen geworden met een uitslag van 74-58. “Dit betekent dat dit team het eerste team is dat kampioen is geworden binnen de basketbalvereniging Quick Lions. Een geweldige prestatie. Op naar het nieuwe seizoen waarin we zullen uitkomen in de klasse ‘1e divisie landelijk’.”

(Tekst loopt verder onder de foto)


Oprichter Jasper Steur. - © Bob Awick

Twee jaar geleden is Jasper Steur uit Bussum begonnen met de basketbalvereniging Quick Lions. Aanvankelijk met twee teams - voornamelijk vrienden -, maar inmiddels spelen er zeven teams in competitieverband en één team dat nog geen competitie speelt. De club is nog altijd groeiende. De Quick Lions spelen hun thuiswedstrijden in de sporthal De Zandzee in Bussum.