Afbeelding
Foto: Pixabay

Vrijspraak voor Bussumer wegens gebrek aan bewijs

Politie

Een 28-jarige Bussumer is vrijgesproken van het dwingen tot prostitutie van zijn voormalige vriendin uit Huizen. Tegen hem was in april een celstraf van twintig maanden, waarvan acht maanden voorwaardelijk, geëist. De rechtbank zag in het dossier geen bewijs dat de Bussumer dwang had gebruikt toen zijn ex zich prostitueerde. 

Ook een vermeende Bulgaarse handlanger uit Hilversum werd vrijgesproken. Dat was minder verrassend, omdat ook het Openbaar Ministerie (OM) tijdens de inhoudelijke behandeling te weinig bewijs zag en vrijspraak eiste.

‘Als die bitch niet wil werken dan gebeurt dit met haar’

De strafzaak heeft heel lang op zich laten wachten. Het slachtoffer deed in 2018 aangifte van stalking van haar ex-vriend. Hij zou haar hebben bedreigd met een filmpje met daarin de Bulgaarse maat van de Bussumer, die met een dood dier te zien was, waarbij hij zei: als die bitch niet wil werken dan gebeurt dit met haar. Het slachtoffer had al een aantal jaren een knipperlichtrelatie met de Bussumer. Hij zou haar meerdere malen hebben gevraagd of ze als prostituee ..