Wereld BBQ dag op de Ruijterlaan was een groot succes!
Wereld BBQ dag op de Ruijterlaan was een groot succes! Foto: Bob Awick
foto’s

Zonnige Wereld BBQ-dag; ‘knalfuif’

Buurt & wijk

BUSSUM - De Groene Long - het park langs de De Ruijterlaan in Bussum - was zondag weer het decor van een prachtig multicultureel evenement: de Wereld BBQ. De gezelligheid startte om 14.00 uur en duurde tot 19.30 uur. Volgens de organisatie waren er ruim duizend mensen aanwezig. “Een knalfuif waar ik nog van bij moet komen”, vertelt studente Sophie Janssen die verantwoordelijk was voor de PR.

Toevallig viel het dit keer op Moederdag, maar dat drukte de pret niet. “We kregen een paar reacties op het feit dat dit op Moederdag was, maar dat was de eerste keer, ook voor ons. Normaal is het later in het jaar. Het was zelfs drukker dan verwacht. We zijn een paar keer naar de Albert Heijn gegaan omdat het eten op was.”

Zonovergoten

Voorafgaand aan het event waren de cateraars gebriefd over voedselveiligheid, dit was nodig vanwege het warme weer. De koks kwamen zodoende beslagen ten ijs. Ook burgemeester Han ter Heegde kwam even langs om een en ander te proeven. “Iedereen wilde even een praatje met hem maken. Daarom heb ik hem maar heel kort gezien. Maar dat was heel fijn voor de betrokkenheid. Hij is erg fan van dit evenement. Je weet dan waar je het voor doet!”

Naast Janssen, die de klus op zich heeft genomen voor haar studie productiemanagement, is het evenement georganiseerd door Yuri Hendriks en Marc van Breemen. Tijdens dit evenement stonden saamhorigheid en nieuwe mensen ontmoeten centraal en dat doel is dubbel en dwars gehaald. Hapjes uit verschillende culturen waren te proeven en het eten was niet aan te slepen. Er werden praatjes gemaakt met fantastische cateraars uit alle windstreken. “Het was goed lokaal, dit feest. De bezoekers kwamen vooral uit de omgeving Bussum en Naarden, maar wel een multicultureel publiek”, vertelt ze. 

Naast al dat lekkers kon er ook bewogen worden tijdens de activiteiten van Gooise Meren Beweegt. Kinderen werden geschminkt en marshmallows werden geroosterd. Het springkussen en de stormbaan draaiden overuren. “Volgend jaar weer!”, aldus de organisatie. 

Wereld BBQ
Afbeelding
Wereld BBQ
Wereld BBQ
Afbeelding