Afbeelding

Tweede editie van badeendjesrace

Algemeen

NAARDEN - Zes Lionsclubs uit Gooise Meren en Almere organiseren op zaterdag 10 juni van 12.00 tot 17.30 uur weer een badeendjesrace in Naarden-Vesting.

Aan de Nieuwe Haven worden - onder het mom van ‘Op de bres voor zwemles’ - drieduizend eendjes te water gelaten. Met het opgehaalde geld kunnen kinderen die door financiële moeilijkheden thuis niet in de gelegenheid zijn om hun noodzakelijke zwemdiploma A te behalen, geholpen worden. De Lions gaan hiervoor een samenwerking aan met het Jeugdfonds Sport en Cultuur. “Gemiddeld kost het halen van een zwemdiploma 700 euro per kind. Wij gaan geld inzamelen om zo veel als mogelijk kinderen via dit fonds toch te laten zwemmen. Vandaar de slogan ‘Op de bres voor zwemles’”, vertelt woordvoerder Saskia Haanappel.

Er is volop entertainment op die bewuste 10de juni. Een dj draait muziek, een dixielandbandje speelt, mannenkoor Het Ruime Sop zingt en Olympisch kampioen openwaterzwemmen én geboren Naarder Ferry Weertman is de special guest. “Hij verricht het startschot.” Vervolgens komt er een hele grote plons vanaf hoogte en dan kunnen de eendjes zwemmen. Er zijn weer mooie prijzen te winnen, waaronder een weekend weg in Nederland voor het hele gezin. De brandweer en Vestingvaart Naarden doen weer mee en de reddingsbrigade staat paraat. “Kortom, veel draagvlak en positiviteit”, aldus Haanappel.

Koop je eendje (één voor 5 euro, vijf voor 20 euro) via www.badeendjesrace-naarden-vesting.nl.