Afgelopen weekend was het familiefestival Proef Pampus op het forteiland neergestreken.
Afgelopen weekend was het familiefestival Proef Pampus op het forteiland neergestreken. Foto: PR
foto’s

Pampus Live trekt ruim 3500 bezoekers: ‘Volgend jaar weer!’

Algemeen

MUIDEN - Afgelopen weekend streek het jaarlijkse familiefestival Proef Pampus weer neer op het forteiland. Ruim 3500 bezoekers genoten van het festival dat werd afgesloten met een gloednieuw muziekevenement: Pampus Live. Het festivalsfeertje bleef aan tot de laatste zonnestralen. “Proef Pampus 2024 is nu al iets om naar uit te kijken”, vertelt de organisatie. 

Dit jaar stond Proef Pampus in het teken van ‘Water’. Er werd gesupt en gezeild in Optimisten, een reusachtig houten schip getimmerd op de Pampuswerf, gedanst bij de verschillende bands en live-acts, gesmikkeld van poffertjes en zeewierbitterballen, geravot in het kindercircus, water onderzocht in het Waterlab en bij Pampus’ nieuwe Watermaker werd van IJmeerwater drinkbaar water gemaakt.Deze innovatieve zuiveringsinstallatie is kenmerkend voor de duurzame zelfvoorzienende veranderingen die het eiland doormaakt.Ook in het historische fort werd flink genoten van rondleidingen over het vroegere soldatenleven, de fameuze blacklight speurtocht, een tijdelijk kunstproject over water en attracties als Het Verhaal van Pampus en de virtuele vlucht in een luchtballon over de Stelling van Amsterdam.

Op zondag werd samen met GRAP het muziekfestival Pampus Live gepresenteerd: op drie podia in enrondom het fort traden twaalf verschillende acts op. Onder andere Personal Trainer, Bongloard enLena Hessels trakteerden de bezoekers op indie, rock, rap en meer.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding