De Bussumse zangeres kreeg de eerste 'Belofte' omgehangen door de burgemeester.
De Bussumse zangeres kreeg de eerste 'Belofte' omgehangen door de burgemeester. Foto: Bob Awick

Eerste 'Belofte' voor Julia

BUSSUM - Het was ondertussen twee maanden nadat ze tv-talentenjacht The Voice of Holland won, toch was het vlak voor het weekend groot feest voor de Bussumse zangeres Julia van der Toorn. De zangeres werd door meer dan honderd Bussumers met een feestje onthaald op het plein voor het gemeentehuis.

door Sjoerd Stoop

De burgemeester verwelkomde de kersverse superster en gaf haar meerdere cadeaus. Het grootste cadeau was de eerste 'Bussums Belofte', de nog maar net in het leven geroepen lokale jeugdonderscheiding. Burgemeester Henk Heijman noemde de zangeres 'een voorbeeld voor velen' en vertelde dat Bussum als gemeente erg trots was toen ze de talentenjacht won. "Je hebt jezelf, maar ook Bussum op de kaart gezet", speechte hij. Daarna kreeg Van der Toorn de 'Belofte' omgehangen. Ze was erg trots. "Het voelt als een enorme eer", vertelde ze na afloop. "Het geeft toch het gevoel dat je wat aparts hebt gedaan, wat veel mensen trots maakt. Bussum heeft, zeker de laatste weken voor de grote finale van The Voice of Holland, erg meegeleefd."

Optreden
Na de cadeautjes deed Van der Toorn waarvoor de vele Bussumers gekomen waren: optreden. Ze vermaakte de toeschouwers door het zingen van enkele nummers. Ze zong onder andere 'All of me' van John Legend, maar ook het door haarzelf gecoverde 'Oops! I Did It Again' en 'Empire State of Mind'. De toeschouwers zongen de liedjes mee. Het feestje duurde een half uur, en was erg geslaagd te noemen.

Na het optreden vertelde de zangeres dat ze het erg het genoten. "Het was erg leuk om vandaag, ondanks het slechte weer, voor dorpsgenoten op te treden. Het was fijn dat er zoveel mensen waren."