Adriana van den Berg (VVD).
Adriana van den Berg (VVD). Foto: Bob Awick

Wat is uw standpunt over Scapino / Nieuwe Brink?
En hoe denkt u over de winkelleegstand in Bussum?

Op 19 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen in Bussum. In de aanloop daarnaar vraagt het BussumsNieuws de politieke partijen naar de standpunten over een aantal heikele kwesties.

Scapino/Nieuwe Brink
Het Scapino/Nieuwe Brinkterrein is veel Bussumers een doorn in het oog. Dit deel van het centrum is niet aantrekkelijk. Het leidt tot steeds meer leegstand in de directe omgeving. De VVD wil dit tij keren. Het gebied moet zo snel mogelijk aangepakt worden. Er ligt nu een plan waarmee het Scapinoterrein de impuls krijgt die het zo hard nodig heeft. De VVD is, zeker in deze tijden, geen voorstander van een extra supermarkt of extra winkelruimte in Bussum. Het Scapinoplan voorziet weliswaar in winkelruimte voor een supermarkt, maar vestiging daar van een supermarkt betekent echter dat een supermarkt elders moet verdwijnen.

Winkelleegstand
De VVD wil de winkelleegstand te lijf gaan door concentratie van winkelruimte in het centrum. Bestaande winkelruimte in het centrum wordt verbeterd en winkels buiten het centrum kunnen een andere bestemming krijgen. De VVD wil winkeliers vanuit de randgebieden aanmoedigen om naar het centrum te verhuizen. De recent aangestelde dorpsmanager vervult in het proces een belangrijke rol.

Het aantal parkeerplaatsen blijft in het plan ongeveer gelijk. De verkeersbelasting op de Kerkstraat zal niet significant toenemen. Dat komt de leefbaarheid in het gebied ten goede, ook al omdat de parkeerplaatsen voor het grootste deel onder de grond zullen worden gerealiseerd. Tegelijkertijd blijft het centrum goed bereikbaar via de Kerkstraat. Het plan voorziet verder in betaalbare huur- en koopwoningen en er is ruimte voor veel groen.

De VVD is ervan overtuigd dat met het opknappen van dit gebied en het versterken van de winkelfunctie op deze locatie en alles in combinatie met het realiseren van aantrekkelijke woningen de teloorgang van het gebied gestuit wordt. Het Scapinogebied kan zich zo ontwikkelen tot een levendig, groen en aantrekkelijk stukje van Bussum