Ruimte serveert weer Broodje Plus.
Ruimte serveert weer Broodje Plus. Foto: Bob Awick

donderdag 6 november

Concert

Muziekvereniging Het Gooi geeft een concert met het Oekraïense jongenskoor 'Dzvinochok'. Het concert wordt gehouden in de Jozefkerk van Bussum. Aanvang 20.00 uur.

Tekencursus

Jacqueline Comello start een tekencursus. In 7 lessen komen lijnen, arceringen, stofuitdrukking, clair-obscur, diepte- en perspectieftekenen aan de orde. De cursus duurt zeven lessen, steeds op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Kosten € 87,50. Aanmelden op info@comello-art.nl.

Toneel

Wegens groot succes speelt De Plankeniers een extra voorstelling van 'The Mousetrap' van Agatha Christie. Het stuk wordt gespeeld in het Plankenierstheater aan de Flevolaan. Kaarten te koop op www.plankeniers.nl.

Bridgen

Elke donderdagochtend wordt er in het 'Spieghelwijck' gebridged van 10.00-12.00 uur onder leiding van Truus Kramps. Iedereen is welkom om te komen spelen. Aanmelden 035-6915346.

vrijdag 7 november

Schakeldiner

De Schakel houdt weer een 'Schakeldiner'. Deze keer een 3-gangenherfst/winterdiner. De ambachtelijk gemaakte vis-garnalenkoekjes worden gevolgd door hazenpeper met rode kool, appelcompôte en pommes duchesse. Mee-eten kost € 6,-. Aanvang 17.15 uur. Opgeven op 035-6915300.

Gymnastiek

Elke vrijdag is er in het 'Spieghelwijck' een gymnastiekprogramma speciaal voor senioren met accent op balansoefeningen, sensomotorische training en conditie o.l.v. Dennis Dorrepaal. Tussen 9.45 en 10.45 uur. Na afloop met elkaar koffie drinken.

Broodje Plus

Ruimte serveert aan de Brinklaan 36a, naast de Koepelkerk, weer een broodmaaltijd. Vanaf 17.30 uur wordt er koffie en thee geschonken. Vanaf 18.15 uur wordt er brood geserveerd met soep en snack.

Goed gesprek

Ruimte houdt aan de Brinklaan 36a, naast de Koepelkerk, weer een goed gesprek over de bijbel. Aanvang 19.45 uur.

zaterdag 8 november

Toneel

Toneelclub De Schakel speelt 'Tewje, de melkboer uit Anatevka' in theater Spant!. Het toneelstuk zal opgeluisterd worden door de bekende liedjes uit de musical 'Fiddler on the Roof', waarvoor Schakellid Sidney Durlacher speciaal nieuwe arrangementen heeft gemaakt voor het live-orkest dat voor deze gelegenheid is samengesteld. Aanvang 20.00 uur, entree € 15,-. Reserveren op www.toneeldeschakel.nl.

Expositie

Cursisten van Atelier Ton de Kruijk exposeren op zaterdag en zondag 8, 9, 15 en 16 november van 11.00-17.00 uur tekeningen en schilderijen bij Atelier Ton de Kruijk aan de Landstraat 107.

zondag 9 november

Muzikale middag

In De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 is een optreden van het vrouwenkoor La Muse s'Amuse uit Hilversum. Aanvang 14.30 uur, entree € 4,-.

Uit-Wijkmarkt

Uit-Wijk aan de Dr. Schaepmanlaan organiseert een markt. Tussen 11.00 en 15.00 uur kunt u langs de verschillende tafels struinen waar zowel tweedehands als nieuwe spulletjes te koop zijn. Tevens is er weer een leuke loterij met mooie prijsjes.

Lezing

De commissie Vorming en Toerusting van de Protestantse Gemeente te Naarden houdt een lezing in de Grote Kerk. Jop Ubbens vertelt over religieuze kunst die bij hem in veilinghuis Christie's langs de veilingtafel zijn gekomen. Aanvang 16.00 uur. Aanmelden op pkn.naarden.vt@gmail.com.

Praisedienst

De Vrije Evangelische Gemeente Bussum houdt een Praisedienst. Er wordt gesproken door ds. Van der Velde en muziek gemaakt door Embrace en Switch. De dienst wordt gehouden aan de Fred. van Eedenweg 43.

zondag 9 november tot maandag 17 november

BoodschappenPlusBus

De BoodschappenPlusBus gaat weer op pad. A.s zondag gaat de bus naar het Spoorwegmuseum in Utrecht en maandag naar het Rijksmuseum in Amsterdam. Dinsdag is er weer de populaire verrassingstocht en woensdag het inmiddels vertrouwde lunchconcert in Het Concertgebouw. Donderdag kunt u lunchen in 't Vuronger. Vrijdag is er een bijzondere trip naar het NEMO Science Center in Amsterdam. De week sluiten wij af met een tocht naar het Stedelijk Museum in Alkmaar op zaterdag en op zondag een havenrondvaart in Rotterdam. De nieuwe week start met een kerstshow in tuincentrum Overvecht in Utrecht. Aanmelden kan op 035-7504192.

maandag 10 november

Lezing

Tineke Rodenburg geeft voor Alma Uitvaartzorg een lezing over alles wat komt kijken bij rouw. De lezing wordt gehouden in de Witte Kerk aan de Koningin Wilhelminalaan. Aanvang 19.30 uur. Aanmelden op 035-6910743 of info@almauitvaartzorg.nl.

dinsdag 11 november

Sint Maarten

Ter ere van Sint Maarten zullen kinderen van de Vrije School u op dinsdag 11 november om 17.00 uur weer een half uurtje komen toezingen in de benedenhal van de Heul, Koekoeklaan 3 te Bussum. Iedereen is daarbij van harte welkom.

woensdag 12 november

Verkoop kleren

In De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 is vanaf 10.00 uur een verkoop door firma Vischjager uit Amsterdam van luxe damespullovers en -vesten tegen vriendelijke prijzen en exclusief voor Nederland.

Wandeltocht

Bellefleur houdt weer een wandeltocht. De tocht vertrekt vanaf 13.00 uur vanaf Bellefleur aan de Mackaylaan. De wandeltocht duurt ongeveer anderhalf uur.

Spelletjesmiddag

Naast de vrijdagmiddag is er vanaf vandaag ook elke woensdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur spelletjesmiddag in De Palmpit aan de Koekoeklaan 3. In het kader van de maatschappelijke stage zijn er twee leerlingen van het Vituscollege aanwezig die u op weg kunnen helpen met een spel dat u leuk vindt. Alle voorkomende spellen kunnen ook worden gespeeld op computer, tablet of iPad. Deelname gratis.