Plek zat om even een terrasje te pakken.
Plek zat om even een terrasje te pakken. Foto: Bob Awick

Naarden proeft! trekt veel
bezoekers ondanks WK voetbal

NAARDEN - De tweede Vestingzondag dit weekend met als thema 'Naarden proeft' was een succes. Naar schatting een paar duizend mensen bezochten overdag de Marktstraat en Cattenhagestraat. Dat zegt de Ondernemersvereniging Naarden-Vesting (OVNV), die het evenement organiseerde.

De Vestingzondag viel deels samen met de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Mexico. Dat had wel effect op de drukte 's middags, vertelt Marije van Proosdij, voorzitter van de OVNV. "De horeca heeft het heel goed gehad tot ongeveer 17.00 uur, toen ging iedereen massaal naar huis om voetbal te kijken."

Het culinaire thema deed het goed. Op verschillende plekken in het centrum van de Vesting kon worden gegeten, gedronken en geproefd. Van Proosdij: "Het meest druk was het bij het cupcakes versieren. Daar zijn honderden cakejes doorheen gegaan. Ook het proefglaasje wijn bij Op Hout trok veel mensen. En het springkussen was de hele tijd bezet door de allerkleinsten."

Naarden ontvangt
De volgende Vestingzondag is op 17 augustus. Dan is het thema 'Naarden ontvangt', vertelt Van Proosdij. "Oude ambachten, bijzondere mensen en bijzondere producten uit de regio Gooi en Vechtstreek."

Muziek op het terras.
Cupcakes versieren aan lange tafels.
Het springkussen was populair.