KinderRijk opende in 2010 en scoort het hoogst in Naarden.
KinderRijk opende in 2010 en scoort het hoogst in Naarden. Foto: Bob Awick

Mooie Cito-scores in Naarden en Bussum

NAARDEN / BUSSUM - Zowel de groepachters uit Naarden als uit Bussum hebben goed gescoord met de Cito-toets. Bussum heeft zelfs landelijk gezien het hoogst gescoord. Dat heeft RTL Nieuws onderzocht en deze week bekend gemaakt.

Al met al behoort Naarden met een 7,64 ook nog tot de betere gemeenten. Van de Naarder scholen scoort school KinderRijk met een 8 het best. "Uit het onderzoek van RTL Nieuws naar de CITO scores van 2014, blijkt dat KinderRIjk het in Naarden heel goed doet. Dit laat zien dat ons onderwijsconcept werkt, aldus de school. De Tweemaster, Calsschool en de Godelindeschool scoren een 7,8. Ook de Rehobothschool (7,4) en de Comeniusschool (6,6) scoren voldoendes.

Bussum
De Bussumse scholen, waar in totaal 384 deelnemers meededen aan de bekende toets, scoren al met al een 7,93. Van de Bussumse scholen scoort de Gooilandschool wederom het best. De school was een jaar geleden nog de beste van het land en scoort nu een 8,9.

Achter de school scoren ook de Juliana Daltonschool en De Hoeksteen met een 8,5 erg goed. Alle Bussumse scholen kunnen rekenen op een goede score: de St. Vitusschool (8,2), KMS (8,0), Emmaschool (7,7), Vondelschool (7,4), Juliana Brandsmaschool (7,4) en Vrije School Michaƫl (7,4) scoren goed. De Zonnewijzer (6,4) scoort wat lager, maar scoort ook nog gewoon een nette voldoende.

De top
Dat de Bussumse scholen het zo goed doen mag knap worden genoemd, maar was wel te verwachten. De best scorende school (Gooilandschool) behoort al veel langer tot de top van Nederland, de nummer twee (Juliana Daltonschool) behaalde de afgelopen twee jaar het predikaat excellente school. Zowel de Bussumse als de Naarder scholen staan er dus goed op.